תמל 3006 הרצליה

תמל 3006 הרצליה

מתחם הרצליה הרובע הצפוני 

תמל 3006 הרצליה

תוכנית פיתוח מרגשת למתחם הרובע הצפוני של הרצליה! תכנית תמל 3006 שואפת ליצור רובע עירוני חדש בצפון הרצליה. הרובע יכלול שכונות מגורים, שטחי מסחר, בנייני משרדים, מוסדות ציבור, קריית תרבות ואומנות ושטחי ציבור. 

 

מיקום המתחם

המתחם ממוקם בין נתיבי איילון לכביש 531, מזרחית לכפר שמריהו ומצפון לאוניברסיטת רייכמן (המכונה גם "הבינתחומית"). תכנית מקיפה זו היא אחד הפרויקטים המרשימים ביותר שקודמו אי פעם במדינת ישראל. שכן היא מתמקדת ביצירת קהילה תוססת ומגוונת עם שירותים ומתקנים שונים. 

מתחם הרובע הצפוני הרצליה - מה בתוכנית

התכוננו לחזות בשינוי של אזור צפון הרצליה כאזור מגורים חדש ותוסס שמתגבש. הפיתוח האינטנסיבי והמעורב, המשתרע על פני שטח של כ-2,200 דונם, יפיח חיים חדשים בשדה התעופה הרצליה שהתפנה ובעתודות הקרקע המזרחיות של כפר שמריהו. 

עם תוכניות לאכלס של כ-10,200 יחידות דיור, כולל 1,200 יחידות דיור מוגן, פרויקט בעל חזון זה יכלול גם שטח נרחב עבור מיזמים מסחריים (כ-62,000 מ"ר), אפשרויות תעסוקה נרחבות (כ-380,000 מ"ר). 

מסוף אוטובוס אמנותי, מוסדות ציבור, ומרחבים ציבוריים פתוחים מזמינים. 

מתן מענה לצרכי דיור: תוכנית תמל 3006 הרצליה מזרזת תהליך אישור להגדלת היצע הדירות במרכז הארץ

התכנית מקודמת בוועדה הארצית לתכנון והקמת מתחמי דיור מועדפים. אחת המטרות המרכזיות של תמל 3006 היא הגדלת היצע הדירות באופן משמעותי. לשם כך מתכוון מנהל התכנון לזרז את תהליך האישור של תוכניות בנייה גדולות. ראוי לציין כי תוכניות אלו אינן חייבות בהכרח להיצמד לתכניות קיימות, למעט תמ"א 35. 

התמקדות הוועדה היא במתחמי קרקע שהוכרזו על ידי הממשלה כמתחמי דיור מועדפים לתושבים. באמצעות ייעול תהליך האישור והתמקדות במתחמים מועדפים אלו, המטרה היא לתת מענה לצרכי הדיור של הקהילה ולספק יותר אפשרויות דיור לתושבים

    רשות מקרקעי ישראל חוד החנית תמל 3006 הרצליה: הגברת האינטרסים של המדינה וייעול זכויות הבנייה בהרצליה

    רשות מקרקעי ישראל מובילה את יוזמת תמל 3006, המונעת מהאינטרס שלה במתחם בשל שטחים משמעותיים בבעלות המדינה במסגרת התוכנית. אישור וקבלת זכויות בנייה בשטחים אלו צפויים להניב הטבות למדינת ישראל. על הרוכשים הפוטנציאליים לוודא שהקרקע שבכוונתם לרכוש בתמל 3006 הרצליה היא פרטית. 

     

    מתחם הרובע הצפוני הרצליה: זמן מתאים לרכישת נכס בשלב הקדם-סטטוטורי

    תמל 3006, תכנית שמקדמת הוועדה הארצית לתכנון ובנייה, מתקדמת בשני שלבים עיקריים: השלב הטרום-סטטוטורי והשלב הסטטוטורי. 

    השלב הטרום-סטטוטורי, הכולל תכנון והכנה מדוקדקים, הסתיים, כאשר כל מסמכי התוכנית, ההנחיות והשרטוטים הושלמו. התוכנית נמצאת כעת על סף כניסה לשלב סטטוטורי, מה שהופך אותו לזמן מצוין לשקול רכישת נכס בתמל 3006.

    שלבי עבודה בותמל

    פרחי-צפיר אדריכלים: מובילים את תיכנון תכנית תמל 3006 הרצליה

    חברת פרחי-צפיר אדריכלים בע"מ, בראשות האדריכלים יוסי פרחי ודורון צפיר, מונתה על ידי הותמל לעמוד בראש קידום התכנית. 

    כאחד ממשרדי האדריכלים המובילים בישראל, חברת פרחי-צפיר אדריכלים מביאה לפרויקט מומחיות נרחבת בקידום ותכנון מחוזות ושכונות. מעורבותם מוסיפה רמת אמינות גבוהה ומבטיחה כי התוכנית מונחית על ידי אנשי מקצוע מיומנים עם רקורד מוכח בענף.

    תמל 3006 הרצליה תשריט

    הרצליה הרובע הצפוני - פריים לוקיישן, פוטנציאל ללא תחרות

    – מצב תכנוני: התכנית מתקרבת להליך ההפקדה, המעידה על התקדמות לקראת אישור תכנית הבנייה.

    – הליך תכנון מזורז: התוכנית עוקבת אחר הליך תכנון מזורז, ומאחדת מספר תהליכי תכנון לגישה אחת יעילה.

    – מיקום מעולה: התוכנית מקיפה קרקע בצפון הרצליה, לרבות אזור החוף הכחול הרצוי של הרצליה, בסמוך ליישוב היוקרתי כפר שמריהו.

    – נגישות ותחבורה: התכנית מציעה לפתח מערך תחבורה ונגישות נרחב הכולל שבילי אופניים, שבילי הולכי רגל, שדרות רחבות, שלוש תחנות רכבת קלה וחיבורים לרכבת כבדה. הוא גם נהנה מקרבה לצירי תחבורה מרכזיים כמו כביש 531 וכביש 20.

      כמה מילים על הותמל

      חקיקת החוק לקידום בנייה במתחמים מועדפים (הנחיות זמניות) בשנת 2014 קבעה את ועדת התמל כשחקנית מרכזית בטיפול במצוקת הדיור בישראל. הוועדה פועלת במטרה להגדיל במהירות את היצע יחידות הדיור המאושרות, לספק אפשרויות השכרה לטווח ארוך במחירים מוזלים, ולייעל את תהליך התכנון תוך שמירה על סטנדרטים איכותיים.

      משמעותה של ועדת התמ"ל היא ביכולתה לקדם ביעילות תוכניות בנייה למגורים במתחמי דיור מועדפים. הוועדה מבטיחה באמצעות נהלים מיועלים אישור יעיל של פרויקטי דיור מורכבים מבלי לפגוע באיכות התוצאות התכנוניות. גישה זו מאפשרת יצירת אפשרויות דיור מגוונות כדי לתת מענה לצרכיהן של קבוצות אוכלוסייה שונות, לרבות החברה הכללית, החברה החרדית והקהילה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית.

      סמכויות הועדה

      לוועדה סמכויות נרחבות לשנות תוכניות מתאר לאומיות ומחוזיות, המאפשרות התאמה לתנאי שטח ספציפיים ולשלב מבט כולל על המרחב שמסביב. באמצעות סנכרון האינטרסים של התושבים, היזמים והרשויות המקומיות, הוועדה מטפחת גישה שיתופית המקדמת קבלת החלטות ותכנון יעילים.

      כדי להתגבר על חסמים ולהקצות משאבים, הוועדה מעודדת התגייסות ממשלתית רחבה. מחויבות זו מבטיחה יישום מוצלח של תוכניות דיור על ידי מתן פתרון מקיף הכולל את כל ההיבטים הדרושים. 

      כמו כן, המנדט של הוועדה התרחב במהלך השנים וכלל גם קידום תוכניות קרקע מרובות בעלים ומתחמי פינוי בינוי, מה שמרחיב עוד יותר את טווח ההגעה והשפעתה על שוק הדיור בישראל.

      ותמל שלבי הטיפול בתוכנית ואישורם

      עד סוף 2021 אושרו 283,400 יחידות דיור אשר עברו את הליך קידום תוכניות לבניה בותמל

      כתיבת תגובה